vantriest.reismee.nl

Gambia Dag 11

Wat begon als een normale dag eindigde in een ruig avontuur. Opa had namelijk een vistrip besproken met een dikke neger waar die volgens hem ' eig'nlijk nooit beklach mee hef'. Tot een mooi prijsje gekomen en.... No fish, no pay. So that have to come helemoal good. Na een heerlijk ontbijt trokken de mannen er op uit om monsters uit The Gambia River te trekken.    Lamine stond al te wachten met zijn Gambian Limousine en we waren weg. Er hing een doodse stilte in de auto en iedereen was in zijn hoofd aan het voorbereiden hoe ze die grote barracuda nou binnen konden halen. Een uur later zaten we op de boot na Lamine gezegd te hebben dat die echt een bucket mee moest nemen want we zouden een lekker dinertje voor hem en zijn familie vangen. Na 2 keer ingegooid te hebben had Arne al zijn eerste vis aan de haak geslagen hij zwoegde en trok aan de hengel de kramp schoot in zijn armen maar hij gaf niet op na precies 10.78 seconden kwamen we er achter wie dit monster was aan Arne's haak..... Een Grooper van maarliefst 17 cm. 517 vissen later had Danny eindelijk de eerste keer beet. Wat een strijd, wat een spektakel. Hij had al onze vangsten in 1 klap doen vervagen. Een Sompat van 14 kilo( +-) er waren nog 3 andere bijzondere vangsten(onder de 10 kilo maken we geen woorden meer voor vuil) die waren namelijk; een Pijlstaartrog, een enorme Catfish, een uit zijn voegen gegroeide Butterfish en een door ons aller Opa gevangen enorme geweldige Barracuda van tweeënhalve meter. Aangekomen aan land kon Lamine zijn ogen niet geloven want hij had voor een kwart van zijn enorme gezin voedsel. Wij zijn terug gegaan naar het hotel en Opa ging nog even naar Banyaka om te kijken of ze al aan het schilderen waren. Ze waren ondertussen begonnen met schilderen maar ook alweer gestopt. 's Avonds aan tafel een heel goed gesprek gehad waar nog een traantje bij weggepinkt werd. Oma succes gewenst, want Opa heeft ondertussen zijn 17e redbull van de dag gedronken waar hij bijna niet meer zonder kan. En toen zijn wij in ieder geval gaan slapen. Maar waarom Opa die redbull nodig heeft is voor ons nog niet helemaal duidelijk.... Wordt vervolgd. Stan

Reacties

Reacties

Jan en Jetj'n

Is het hem soms in zn bol geslagen door die redbull??? Een baracuda van 2,5 meter??? Mensenkinderen......Geef hem maar gewoon een glaasje ranja, das beter voor hem met z'n fantasieverhalen.....;)
Leuk verhaal overigens! Groetjes!

Herriet

Wat een belevenissen weer. Ben benieuwd naar de foto's van die enorme vissen en vooral die barracuda. Ik denk net zo groot als opa zien neuze!

Herman

Wat een visserslatijn Arne, opa aan de Redbull maar jij had vast wat anders op toen jij het schreef:) Hoop dat jullie Opa's verjaardag leuk hebben gevierd. Hier stopt het niet met regenen.

Geniet van de laatste dagen

Herman & Juulia (Jonah is al in Finland)

Herman

Sorry Stan:))))

jan@aink.nl.

volgens mij zijn jullie allemaal aan het hallucineren,kom op met die foto,s

jan@aink.nl.

volgens ons zijn jullie aan het hallucineren,kom maar op met de foto,s van al die grote vissen

Betta

Goede vlucht,,
Lieve groet Betta en de rest.

jan en jetj'n

Wat is de tijd voorbijgevlogen zeg!!! Het zit er al weer bijna op. Geniet er nog even van en een hele goede reis en veilige thuiskomst toegewenst. Tot ziens in Elburg!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!